Tipy a recepty

Dýňové čatní

17.11.2015 12:25
500 g na kostičky nakrájené dýně 4 jablka (kyselejší) 6 stroužků česneku 2 velké cibule 1/2 zelené a 1/2 cervené papriky malý rajčatový protlak 3 lžíce sójové omáčky 1 lžička pálivé papriky sůl 1. Dýni omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostičky 2. Na oleji zpěníme nadrobno...

Čatní

17.11.2015 12:12
Jak se dělá čatní Čatní je velmi hustá pikantní omáčka, která se podává jako dochucující příloha k některým chuťově méně výrazným jídlům. Podobnou funkci u nás měla a ještě má hořčice. V češtině používaný název čatní je přizpůsobený anglickému chutney. Angličtina ho, vzhledem ke své historii,...