Dýňové čatní
500 g na kostičky nakrájené dýně
4 jablka (kyselejší)
6 stroužků česneku
2 velké cibule
1/2 zelené a 1/2 cervené papriky
malý rajčatový protlak
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička pálivé papriky
sůl
1. Dýni omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kostičky
2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dýni, na kostičky nakrájenou papriku, oloupaná jablka bez jádřinců, koření, česnek, oloupaný a nakrájený na plátky, sójovou omáčku a dusíme na mírném ohni
3. Přidáme rajčatový protlak a případně osolíme
4. Ještě několik minut podusíme a rovnáme do sklenic, uzavřeme je víčky a obrátíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
inspirovala jsem se na tomto odkaze: https://www.receptyonline.cz/recept--catni-dynove--1650.html
a použila to, co jsem doma měla a co mi chutná :-)
Z tohoto množství jsem měla 4 skleničky "přesnídávkové" a zbytek jsem zamíchala do rýže, která pak byla vynikající přílohou k kuřecím kouskům na čínský způsob.